28 Ağustos 2015
Genel

e-Devlet Kapısı’na güvenli giriş için internet bankacılığı üzerinden girişi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Türksat A.Ş bankalar ile çalışmalara devam ediyor. İlk olarak Haziran ayında Deniz Bank müşterilerine açılan uygulama, Türksat A.Ş.’nin Garanti Bankası ve İş Bankası ile yürüttüğü ortak çalışmalar neticesinde artık bu bankaların müşterilerine de açıldı. Kullanıcılar bu bankaların internet şubeleri üzerinden e-Devlet Kapısı’na (türkiye.gov.tr) başka bir şifreye ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde giriş yapabilecekler.

e-Devlet Kapısı’na güvenli giriş için internet bankacılığı üzerinden girişi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Türksat A.Ş bankalar ile çalışmalara devam ediyor. İlk olarak Haziran ayında Deniz Bank müşterilerine açılan uygulama, Türksat A.Ş.’nin Garanti Bankası ve İş Bankası ile yürüttüğü ortak çalışmalar neticesinde artık bu bankaların müşterilerine de açıldı. Kullanıcılar bu bankaların internet şubeleri üzerinden e-Devlet Kapısı’na (türkiye.gov.tr) başka bir şifreye ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde giriş yapabilecekler.

İnternet Bankacılığı ile Girişe Yoğun İlgi

İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısı’na erişim uygulaması ilk kez açıldığı günden bu yana kullanıcılar tarafından İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısı’na yaklaşık olarak 108 Bin 375 kez giriş yapıldı. 14 Bin 645 kişi de e-Devlet Kapısı’na ilk kez internet bankacılığı üzerinden giriş yaparak e-Devlet Kapısı kullanıcısı oldu.

Garanti Bankası ve İş Bankası’nın da uygulamaya dahil olmasıyla bu sayının daha da artması hedefleniyor.

Ne Gibi Kolaylıklar Sağlıyor?

Bu uygulama aracılığı ile e-Devlet Kapısı şifresi olmayan söz konusu bankaların müşterileri de e-Devlet Kapısı kullanıcısı olabiliyor. İnternet Şubesi üzerinden türkiye.gov.tr’ye giriş yapan ve daha önce şifresi olmayan kullanıcılar, profil sayfası üzerinden e-Devlet Kapısı şifrelerini oluşturabiliyorlar.

Uygulama ile ayrıca, Garanti Bankası ve İş Bankası müşterisi olup e-Devlet Kapısı şifresini unutmuş kullanıcılar için de Kapı’ya giriş imkanı sağlanmış oluyor.

e-Devlet Kapısı girişi için yeni bir alternatif olan uygulama, kamu kurumlarının e-Devlet Kapısı’na eklenmiş olan elektronik hizmetlerine 7/24 ve ücretsiz olarak erişime olanak sağlıyor.

Yeni Bankalar da Yolda.

Deniz Bank, Garanti Bankası ve İş Bankası’ndan sonra Yapıkredi Bankası ve ING Bank ile de internet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısı’na girişe ilişkin çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili hizmet vermek isteyen diğer bankaların talepleri doğrultusunda bu uygulamanın daha da yaygınlaştırılması planlanıyor.