25 Ocak 2021
Uydu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Türksat 5A haberleşme uydusuyla uzaydaki varlığını ve gücünü tüm dünyaya hissettirdiğini belirterek, Türksat 5B uydusunu da bu yılın ortalarında uzaya fırlatmayı planladıklarını söyledi.

AK Parti Sinop İl Başkanlığını ziyaret eden ve partililerle bir araya gelen Karaismailoğlu, havada, karada, denizde ve uzayda yerli projelerin tek tek hayata geçirildiğine dikkati çekti. 2020 yılında büyük projelere imza attıklarını kaydeden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

2021 yılına da hızlı girdik. Kömürhan Köprüsü ile başladık. Ardından Türksat 5A uydumuzu uzaya fırlattık. Haziran gibi yörüngesine yerleşip dünyaya hizmet edecek. Uzaydaki varlığımızı ve gücümüzü tüm dünyaya hissettirdik. Türksat 5B uydusunun planlamalarını yapıyoruz. Onun da imalatları bitti. Şu an testlerini yapıyoruz. İnşallah onu da bu yılın ortalarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Yerli ve milli uydumuz için çalışmalar sürüyor. 2022 yılında yerli ve milli Türksat 6A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Her sektörde 18 yılda 100 yıla sığmayacak projeler yapıldı.