11 February 2021
Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyetin 10-11 Şubat’ta gerçekleştirdiği KKTC ziyareti kapsamında iki ülke arasındaki Mali İşbirliği Protokolü görüşmeleri gerçekleştirildi. Protokol kapsamında e-KKTC Programı’nın yanı sıra karayolları, belediye ve yüksek öğrenim alanlarında da işbirlikleri görüşüldü.

e-KKTC Program protokol görüşmelerinde Oktay’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen, Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu ve Program Yöneticisi Fatih Işık eşlik etti.

e-Devlet altyapısının baştan sona dizayn edildiği dünyadaki örnek e-Devlet projelerinden biri olan e-KKTC Program çalışmaları, 2011 yılında imzalanan ilk protokol ile başlamıştı. TÜRKSAT entegratörlüğünde 10 yıllık süreçte ciddi ilerleme kaydedilen programda yeni dönem, imzalanan güncel protokol ile başlamış oldu.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve KKTC Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener arasında imzalanan e-Devlet hizmetlerine ilişkin yeni dönem protokolünün ardından T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Ersan Saner’in yaptıkları ortak basın açıklamasında, “dijitalleşmenin önemi ve bürokrasinin azaltılması” mesajı verildi.