21 Mart 2024
Uydu

Dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörleri, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Satellite 2024'te buluştu. Satellite 2024 Fuarı’na TUSAŞ ve Aselsan ile katılan Türksat, stantta yerli ve milli PeycOn ailesi uydu antenlerini tanıttı. 
Türksat, dünyanın önde gelen uydu etkinlikleri arasında yer alan ve uluslararası düzeyde uydu hizmeti veren pek çok firmayı bir araya getiren Satellite 2024’te yerli ve milli ürünlerini sergiledi.

Fuara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çöllüoğlu, Uydu İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Kazım Efendioğlu, Uydu Frekans Gözlem Direktörü İhsan Küsmez, Uydu Programları Direktörü Fatih Ayhan ve Spektrum Yönetimi Direktörü Veli Yanıkgönül katıldı.  

Otuz yılı aşkın süredir uydu teknolojileri endüstrisinden üst düzey yöneticileri, mühendisleri, hükümet yetkililerini ve ticari müşterileri bir araya getirerek sektörün yönünü belirleyen fuarda, endüstrinin geleceği ve yeni iş fırsatları ele alındı.

Türksat, hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri HidrON ve TerrON,AerON yanı sıra Manpack anteni MicrOn ve IOT nesnelerin interneti ile fuarda yerini aldı.