14 Mart 2024
Genel

Türksat yönetimi üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya geldi. Buluşma; BTK Akademi tarafından Ramazan ayı boyunca Ankara'daki Sevgi Evleri, vakıflar, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri gibi gruplar için BTK binasında düzenlenen iftar programları kapsamında gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, iftar programına onur konuğu olarak katıldı. Organizasyonda Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu; birer konuşma yaparak, öğrencileri selamladılar.

BTK Akademi tarafından hazırlanan Kahoot yarışması ile başlayan iftar programında öğrencilere hitap eden Bakan Yardımcısı Sayan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Sayan, 15 Temmuz gecesinde Türksat'ın ülkemiz açısından ne kadar stratejik bir nokta olduğunun tekrar anlaşıldığını vurguladı. İlk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile birlikte Türkiye'nin teknolojiyi sadece kullanan bir ülke olmaktan çıkıp üreten ve ihraç eden bir duruma geldiğini ifade eden Sayan, iftar vesilesiyle bu teknolojileri üreten kadrolarla öğrencilerin bir araya gelmesinin önemine değindi. Programa katılan öğrencilere teşekkür eden Sayan, gençlerden kendilerini geliştirmelerini ve daha donanımlı bireyler olmaları için çok çalışmalarını istedi.

Program, Kahoot yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.