15 Temmuz 2019
Genel

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında şehit olanlar için Türksat’ta anma programı düzenlendi.

Programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçe protokolü, şehit aileleri ve Türksat çalışanları katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 15 Temmuz’un bir milletin yeniden doğduğu bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülkemizi ve hayatımızı enkaza çevirmek istediler. Türksat şehitleri Ali Karslı ve Ahmet Özsoy canlarıyla bedel ödedi.  Ülkemizi büyüterek, koruyarak arkadaşlarımıza borcumuzu ödeyeceğiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki yerlerini muhafaza edecek.

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek ise şöyle konuştu:

Ülke olarak o gece canımızdan can, kanımızdan da kan gitti. Ancak aziz milletimizin vatanına sahip çıktığı gibi Türksat çalışanları olarak bizler de Türksat’ımıza sahip çıktık. Kapkara bir şekilde başlayan o gece, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve aziz milletimizin kararlığı vesilesiyle aydınlığa kavuşturuldu. Milli birliğimizin bir sembolü olmak üzere Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak adlandırıldı. O gece orada bulunan tüm personel arkadaşlarımız da aydınlık bir sabaha uyanmamıza vesile oldular. Arkadaşlarımızın gösterdiği fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise “Milletimizin kararlılığına denk bir şekilde, şehitlerimizin, gazilerimizin ve şirketimiz çalışanlarının, o karanlık gecede hain teröristlere karşı verdiği mücadeleyi kurumsal kültürümüzün dayanağı hâline getirerek hatırda tutmayı, gelecek nesillere aktarmayı görev bileceğiz.” dedi.  

Konuşmaların ardından, Bakan Turhan ve beraberindekiler nizamiye girişinde 15 Temmuz 2016’da Türksat’a yapılan saldırının fotoğraflarının sergilendiği alanı gezdi. 

Törenin sonunda Turhan’a 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına minyatür anıt takdim edildi.