13 Mart 2020
Genel

2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi 11-12 Mart 2020 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleşti. 

Türksat’ın destek verdiği etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek ile AUS Türkiye Başkanı Erol Yanar’ın yanı sıra, kamu kesiminden ve özel sektörden birçok üst düzey yönetici katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, teknolojik bir çağda yaşandığını, bu nedenle her şeyin baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve değiştiğini söyledi:

Bu gelişime ve değişime ayak uyduramayan toplumlar maalesef geri kalmış ülkeler arasındaki yerini almak zorunda kalıyor. Bugün artık ülkelerin gelişmişlik seviyeleri, erişim altyapısıyla doğru orantılı. ‘Kişi başına düşen milli gelir, okur-yazar oranları’ gibi değerler, çağdaş medeniyet seviyelerini belirlemekte yeterli olmuyor.

Akıllı ulaşım hizmetlerinin temelinde insana değer vermek olduğunu kaydeden Bakan Turhan, şunları da söyledi:

Bakanlık olarak oluşturduğumuz ulaştırma politikalarıyla hayata geçirdiğimiz ve geçirmeye devam ettiğimiz akıllı ulaşım sistemleri ile vatandaşlarımızın hayatını korumakla kalmadık. İnsanların trafikte bekleme sürelerini azalttık. Yolculukları çok daha konforlu hâle getirdik. Ancak, teknolojinin gelişim hızı, yatırımların gerçekleşme hızını aşabiliyor. Bunu bilerek, geleceği düşünerek hareket ediyoruz. Tüm planlarımızı ve altyapımızı olabildiğince esnek ve gelişmelere uyum sağlayabilecek şekilde tasarlıyor ve hayat geçiriyoruz. Bu yolda bize yardımcı olan, akıllı ulaşım sistemlerinin gelişmesinde aklını koyan, proje üreten, kurumları veya kişileri teşvik eden bu zirve de bizim için çok önemli. Bu vesileyle de bu önemli etkinliği hayata geçirerek sektör adına bu kadar önemli ve değerli isimleri bir araya getiren Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’ne teşekkür ediyorum.

Bu yıl Belediyecilik, Hareket Teknolojisi, Start-Up, Akademi, Medya, Sektöre Katkı ve AUS Türkiye Özel kategorilerinde 3. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri verildi.