11 Ekim 2017
Bilişim
Genel

“Dijital dönüşüm” temalı 3. Ankara Sanayici ve İş Adamları (ASİAD) Zirvesi, Türksat A.Ş. desteğiyle gerçekleştirildi.

11 Ekim 2017 tarihinde ASİAD tarafından Ankara’da düzenlenen konferansa siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından birçok üst düzey yönetici katıldı.

Zirve kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey’in oturum başkanlığında yapılan 5N 1K oturumunda Türksat Genel Müdürü Cenk Şen konuşmacı olarak yer aldı.

Şen konuşmasında Dünya’da sayısal teknolojinin yaygınlaştığını ifade ederek,  e-Dönüşüm ve sayısallaşma süreçlerini sadece yapmak için yapmanın kurumlara zarar vereceğini belirtti.  Kamuda sayısallaşma yönünde teknik destek sağlama görevinin Türksat’a verildiğini ifade eden Şen, sayısallaşmanın, yalnızca dizüstü bilgisayarın inceliği olarak düşünülmemesini istedi. Şen, günümüzde devletlerin sayısallaşmasının bir mecburiyet olduğunu belirterek, kurumların sayısallaşma strateji planları oluşturmasını önerdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, memur şehri olarak anılan Ankara’nın artık, savunma sanayii, uluslararası fuar merkezi ve sağlık turizmiyle öne çıktığını ifade etti.

ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu da ulaşımdan sağlığa, haberleşmeden eğitime kadar her alanda geçmişle kıyaslanamayacak yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Ankara, teknoloji üretimi için gerekli güce sahip. Hızlı sanayileşme ve kalkınma ivmesiyle Ankara, Türkiye’nin teknoloji üretim üssü hâline gelebilir." dedi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise sayısallaşmanın içerdiği tehditlere ve tehlikelere dikkat çekerek, “Veriler mutlaka yurtiçinde korunaklı ortamlarda saklanmalı. Korunaklı ortamın garantisi ise yerli ve milli çözümlerin kullanılmasıdır. Dışarıdan alınan ürünlerin ne kadar güvenli olduğundan emin olamazsınız.” şeklinde konuştu.