24 Temmuz 2018
Genel

“5G Vadisi Açık Test Sahası Test Altyapıları İmza Töreni ile 5G ve Ötesi Beyaz Kitap Lansmanı”, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Yerleşkesinde düzenlenen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkan Yardımcısı Rıdvan Kahveci, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, kurul üyeleri ve sektörden temsilciler katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 16 yılda haberleşme altyapısının pek çok alanda hizmet vermeye başladığını belirterek şunları söyledi:

“Hangi teknoloji gelirse gelsin yüksek altyapı kullanılmadığı sürece vatandaşın hizmetine sunamayız. Tüm bu gelişmiş altyapıları gecikmeden hayata geçirmeliyiz. Bunun için de sektörün sorunlarını çözmemiz lazım. 5G’nin ticari olarak devreye alınmasında ilk etapta 5G’nin altyapısını da oluşturacak bir şebeke kurulumu yapıldı. Hayata geçirilen ULAK gibi projeler sayesinde evrensel anlamda kırsalda da bir altyapı kurmayı hedefledik. Bu oranı da zamanla arttırmayı planlıyoruz. Bizim 5G’nin standartlarını da belirleyerek, AR-GE çalışmalarını hızlandırıp öncü ülkelerin arasına girmemiz şart.”

Konuşmaların ardından tüm tarafların bir araya geldiği imza törenine geçildi.  Programda 5G çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı.