28 Eylül 2021
Genel
Uydu

Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen 6’ncı Türksat Model Uydu Yarışması’nda ikinci ve üçüncülük ödülleri Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde verildi. Yarışmada ikincilik ve üçüncülük ödülleri Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek’ tarafından sunuldu.

Türkiye tarihinin en büyük teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan Teknofest kapsamında, Türksat tarafından düzenlenen 6. Türksat Model Uydu Yarışmasında, 109 takım ve yaklaşık 700 öğrenci arasından ikinci ve üçüncü olan takımlar ödüllerini Teknofest’te düzenlenen törenle aldı. Birinci olan B-Dispate takımının ardından ikinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İTÜ APİS ARGE 10B takımı ve üçüncü olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Huma Model Uydu takımı Şubat ayında başlayan Model Uydu Yarışması’nda uçuşların yapıldığı 20 takımlık finale kalmayı başarmış; ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk üçe girmişlerdi. İkinci ve üçüncü takımlar için  Teknofest’te ödül töreni düzenlenirken, Model Uydu Yarışmasında ödül almaya hak kazanan İTÜ APİS ARGE 10B takımı ile Huma Model Uydu Takımı ödüllerini Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek’ten aldı.

Ödül töreni sonrasında ödül alan takımlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.