29 Temmuz 2016
Genel

AK Parti Genel Başkan yardımcılarından oluşan AK Parti heyeti, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde saldırıya uğrayan Türksat Gölbaşı Yerleşkesine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Erol Kaya, Vedat Demiröz, Ahmet Sorgun ve Çiğdem Karaaslan ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam’ın yer aldığı heyet, yerleşkede çeşitli incelemelerde bulundu.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen’in 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin yaptığı bilgilendirmenin ardında Ak Parti heyeti adına Yazıcı, bir açıklama yaptı.

Türksat Gölbaşı Yerleşkesinin Türkiye’nin haberleşme ve uzay hâkimiyetini sağlaması bakımından hayati derecede önem taşıdığını ifade eden Yazıcı, “15 Temmuz gecesi darbeciler, iletişim alanında etkin işlevi olan Türksat’a karşı saldırıda bulundu. Ancak, yöneticilerinin basiretli, çalışanların vatanperver duruşu, polisin katkısı ve yerleşim yerlerine uzak olmasına rağmen halkın verdiği destekle uzaklaştırıldılar” diye konuştu.

Yazıcı, böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli bütün önlemlerin alındığını ve alınmaya devam edileceğini ifade ederek sözlerine son verdi.