25 Kasım 2016
Genel

Türksat A.Ş.’nin “iletişim sponsoru” olarak destek verdiği Bilişim Zirvesi’ 16 etkinliği “Dijital Evrim ile Endüstri 4.0 Kaçış Yok!” temasıyla 22-23 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Zirveye Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım zirvenin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, “e-Devlet Kapısı’yla devlet kurumlarının bilişim teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmasının yolunu açtık. Bu sayede vatandaşlarımız, devlet dairesiyle olan işlemlerini ‘online’ ortamda kolayca, çok hızlı bir şekilde yapar hâle geldi” dedi.

Yeni dönemde, Türkiye’nin her noktasına erişilebilecek şekilde altyapıyı, ticari bir düşünceye kapılmaksızın, bir kamu hizmeti ve evrensel bir hizmet olarak tasarladıklarını belirten Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

2003’ten itibaren e-Dönüşüm Türkiye Projesi’yle bu dönüşüm sürecini başlattık. Bu uygulamalara yönelik en önemli projelerden biri olarak e-Devlet Kapısı’nı söyleyebiliriz. Eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten tarıma pek çok alanda bugün toplam bin 700’ün üzerinde kamu hizmeti, e-devlet portalından verilir hâle geldi. 285 kamu kurumu aracılıyla 30 milyon 677 bin kullanıcıya erişmiş durumda.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:

Dünya’da kullanımda olan telefonların %56’sını akıllı telefonlar oluşturuyor. Satılan telefonların ise %80’i akıllı. Mobil veri trafiğini 50 kat artırarak fiber altyapısını 88 binden 278 bine çıkardık. Bilişim olmadan ekonomik gelişmişlik ve büyümenin olmayacağının bilinciyle buradayız. Bu sektör Dünya’nın ve ülkemizin geleceğini değiştirecek bir sektör. Dünden bugüne bir başarımız var; ama bu başarıyı katlayarak büyütmemiz lazım.”