05 Nisan 2023
Uydu

T.C. Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Türksat A.Ş. arasında "Yurtdışı Uydu Haberleşme Yer Sistemleri Kurulum Protokolü" imzalandı. Protokol ile büyükelçilik ve başkonsoloslukların ve Türkiye'nin yurtdışındaki temsilciliklerine kurulacak yer istasyonlarının haberleşme ve veri iletişimi Türksat uyduları üzerinden sağlanacak.
T.C. Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Ayşe Hilal Sayan Koytak ve Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok tarafından Türkiye'nin yurtdışındaki temsilciliklerinin iletişim altyapısının hiçbir zaman bozulmaması için "Yurtdışı Uydu Haberleşme Yer Sistemleri Kurulum Protokolü" imzalandı. Protokol ile ilk aşamada Türkiye büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarına kurulacak Türksat yer istasyonları ile internet hizmeti kesintisiz ve ücretsiz olarak sağlanacak.
İmza töreninin ardından T.C. Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Sayan Koytak, Genel Müdürümüz Sayın Ertok ile birlikte Lagari Hasan Çelebi Müzesi ve 15 Temmuz Müzesi'ni ziyaret etti.