04 Kasım 2022
Genel

Alanının önde gelen dijital platformlarından biri olan Digiturk ile Türkiye’nin ilk ve tek uydu operatörü olarak farkını ortaya koyan, uydu haberleşme operasyonları pazar lideri Türksat arasında stratejik iş birliği anlaşması 3 Kasım 2022’de İstanbul’da imzalandı.

Türkiye’de daha kaliteli ve güçlü yayıncılığın Türksat Uyduları üzerinden sağlanmasını hedefleyen stratejik ortaklık için gerçekleştirilen anlaşma Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly ve Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok’un imzası ile gerçekleşti. İmza töreninde Türksat’ı temsilen Genel Müdür Yardımcıları Dr. Selman Demirel ve Metin Çavuşoğlu, Direktörler Fatih Geredeli, Kazım Efendioğlu, İhsan Küsmez, Hüsamettin Demirel ve Yüksel Fidan ile kurumumuz uzmanlarından Aydın Zaim ve Ömer Şamil Açba hazır bulundu.

İmza Töreni’nde konuşan Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, Digiturk adına dönüm noktası niteliği taşıyan çok önemli bir adım attıklarını, yayınlarını Türksat uyduları üzerinden gerçekleştirecek olmanın iş  verimliliklerini büyük ölçüde artıracağını ve sınıfının en iyisi teknolojisiyle dijital yayınlar sunacaklarını ifade etti. Al-Obaidly, Türkiye ekonomisine yatırım yapmış bir şirket olarak bir Türk firmasıyla iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Tek Noktadan Yayın İzleme Kolaylığı

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ise üç farklı yörüngede işlettiği 5 GEO haberleşme uydusuyla dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden olan Türksat’ın ve yayıncılık alanında Türkiye’nin en büyük platformlarından olan Digiturk arasında imzalanan bu iş birliği anlaşmasının Türkiye'deki yayıncılık sektörü açısından çok önemli bir adım olduğuna inandığını kaydetti. Ertok, “Değer verdiğimiz bu sözleşme ile 42 Doğu lokasyonumuzda işlettiğimiz uydulara geçen Digiturk yayınları ülkemizdeki TV yayıncılığının güçlenmesine ve izleyicilere tek noktadan yayın izleme kolaylığına imkan verecektir. Yayınların farklı bir uydu operatöründen Türksat’a taşınması sürecini başarılı bir şekilde yöneten Digiturk'ün tüm yönetici ve çalışanlarına, ayrıca Türksat'taki ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Atılan bu adımın ülkemiz ve her iki kurum için de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha kaliteli ve kesintisiz dijital yayın hizmeti sunmayı hedefleyen Digiturk ile imzalanan stratejik iş birliği anlaşması sayesinde artık kullanıcılar Digiturk hizmetlerini yalnızca Türksat uyduları üzerinden ve Türksat farkı deneyimleyecek. Anlaşma kapsamında Digiturk yayınları, 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren sadece, Türkiye'nin ulusal haberleşme uydu operatörü Türksat’ın uyduları üzerinden gerçekleştirilecek.