29 Haziran 2015
Genel

Türksat A.Ş. e-Devlet Kapısı üzerinden iki yeni hizmeti hayata geçirdi. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sorgulama hizmetleri e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Türksat A.Ş. e-Devlet Kapısı üzerinden iki yeni hizmeti hayata geçirdi. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sorgulama hizmetleri e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıcıların hizmetine sunuldu. Ayrıca Denizbank Türksat işbirliği ile e-Devlet Kapısı giriş işlemlerine bir yenisi daha eklendi. Gerçekleştirilen yeni uygulama ile internet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilecek.

HGS Sorgulama Hizmetleri e-Devlet Kapısı’nda

Köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş için kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesap bilgileri ve ihlalli geçiş bilgileri artık, e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulanıyor.

HGS kullanıcıları, PTT işbirliği ile hazırlanmış olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama Hizmeti aracılığıyla, T.C. kimlik numarasına bağlı hesap bilgisine ilişkin detayları görebilecek, bakiye hareketlerini takip edebilecek ve kendi HGS hesaplarına ait HGS ihlalli geçiş bilgilsini e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilecek.

İhlalli geçişlerin cezaya girmesi önlenebilecek

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama Hizmeti ile ihlalli geçişlerin olup olmadığı e-Devlet Kapısı üzerinden kontrol edilebilecek. Eğer varsa son beş ihlalli geçiş ve ihlalli geçiş ücret ve ceza tutarlarına e-Devlet Kapısı üzerinden erişilebilecek. Hayata geçirilen bu hizmet ile HGS kullanıcılarının geçiş tarihinden itibaren 15 günlük yasal süresi içinde varsa ihlallerini görerek yeterli bakiyeyi yatırması ve geçişlerin cezaya girmesinin önlenmesi amaçlanıyor.

e-Devlet Kapısı’na giriş için bir kapı daha

Türksat ve Denizbank işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar ile Denizbank internet bankacılığı üzerinden de güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı’na (türkiye.gov.tr) giriş yapılabiliyor.  

Kullanıcılar, internet bankacılığı uygulamasına giriş yaptıktan sonra üst barda yer alan “e-Devlet Girişi” düğmesine tıklayarak, başka bir şifreye ihtiyaç duymaksızın, e-Devlet Kapısı’na erişim sağlayabiliyor.  

Hayata geçirilen bu uygulama ile e-Devlet Kapısı şifresi, elektronik imza ve mobil imza kullanarak yapılan e-Devlet Kapısı giriş işlemlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Ne gibi kolaylıklar sağlar?

Yeni uygulama ile e-Devlet Kapısı şifresi olmayan kişiler de e-Devlet Kapısı kullanıcısı olabilecek.

Ayrıca, uygulama ile şifresini unutmuş olan e-Devlet Kapısı kullanıcıları için de yeni bir alternatif giriş kanalı oluşmuş oldu. Söz konusu uygulama üzerinden kapıya giriş yapan ve daha önce şifre almayan kişiler, profil sayfası üzerinden e-Devlet Kapısı şifresi oluşturabilecek.

e-Devlet Kapısı girişi için yeni bir alternatif olan uygulama, 7/24 ve ücretsiz olarak şifre edinmeyi de sağlayacak.

Bununla birlikte, Garanti, İş Bankası, Yapıkredi Bankası ile de internet bankacılığı uygulamaları üzerinden e-Devlet Kapısı’na giriş uygulaması çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konuyla ilgili hizmet vermek isteyen diğer bankaların talepleri doğrultusunda bu uygulama yaygınlaştırılacak.