31 Mayıs 2019
Genel

Türksat Bilişim entegratörlüğünde Sağlık Bakanlığı için geliştirilen Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) kullanıma açıldı.

Şubat 2018’de imzası atılan projede bir yılı aşkın süredir yapılan çalışmalar neticesinde canlıya geçiş için son çalışmalar tamamlandı ve platform kullanıcılar ile buluştu. Sağlık Bakanlığı’nın insan kaynakları süreçlerinin daha verimli yönetilmesini sağlayacak EKİP’in, uluslararası standartlara uygun portal bileşeni ve mobil platformlar ile Türkiye’de geliştirilen en üst düzey insan kaynakları sistemi olması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı çalışanları EKİP üzerinden özlük bilgisi görüntüleme, kadro yeri, unvan, branş, eğitim, zimmet, sendika üyelik, izin, askerlik bilgileri, kurum içi eğitimler, interaktif eğitim, hizmet puanı, yanlış veya eksik bilgileri düzenleme, metin, fotoğraf ya da video hâlinde ileti paylaşımı, mesajlaşma, unvan veya görevler bazında yapılan duyurulara ulaşma, sesli görüntülü görüşme, konferans tanımlama, konu bazlı grup oluşturma ve gruplar üzerinden etkinlik duyurusu yapma gibi birçok işlemi yapabilecek.