01 Nisan 2022
Genel

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) konferans salonunda yapıldı.

29 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türksat Hukuk Müşaviri Mehmet Çerikci, BTK yöneticileri, Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan 5651 sayılı Kanun’un önemini vurgulayarak, “Erişim sağlayıcıları; internet ortamında ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele noktasında önemli rol oynuyor. Bu noktada 5651 sayılı kanunda önemli değişiklikler yaptık. Sosyal ağlar üzerinde gerçekleşen ihlallerin ortadan kaldırılması ve bunun hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada sosyal ağlara yönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. 10 adet sosyal ağ sağlayıcı, Türkiye’de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirdi. Gerçek muhataplık ilişkisinin tesisi için 5651 sayılı kanunda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz. Bu hususlara ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

ESB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türksat Hukuk Müşaviri Mehmet Çerikçi ise internet ve mobil iletişim teknolojilerinin artık hayatımızın merkezinde olduğunu belirterek, bununla birlikte yaşanan gelişmelerin çeşitli tehditleri beraberinde getirdiğini söyledi. Bilgi kirliliğinden doğan doğru bilgiye ulaşamama problemine de değinen Çerikçi, yapılan çalışmalar sayesinde internetteki bilgi kirliliği sağlayan kaynaklara erişimin durdurulduğunu, doğru bilgiyi bizlere ulaştıran kaynakların daha fazla yer kazandığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ESB yönetim kurulu başkanı Mehmet Çerikçi, divan üyelerini oylamaya sundu. 2022 yılı bütçesinin sunumu ve Genel Kurul tarafından onaylanmasının ardından toplantı sona erdi.