28 Temmuz 2021
Bilişim

Genel Müdür Ertok: "Türkiye Uzay Ajansı'na Desteğimiz Sürecek"

Türksat entegratörlüğünde hayata geçen Türkiye Uzay Ajansı internet sitesi, Altın Örümcek Web Ödülleri'nin sahibi oldu. Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Altın Örümcek Ödülü’nü Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'a takdim ederek, "Türksat olarak Türkiye Uzay Ajansı'na desteğimiz her zaman sürecektir" dedi.

 

İnternet teknolojisi kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin hak ettiği yeri bulması ve bu alanda yapılacak yatırımın özendirilmesi amacıyla düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Türksat tarafından tasarlanan Türkiye Uzay Ajansı internet sitesi, Kamu Kurumu Kategorisi’nde birinci oldu. Bin 263 ajans tarafından, 4 bin 677 markanın  35 bin 211 internet sitesinin yarıştığı Altın Örümcek Ödülleri'nde yaklaşık 1 milyon 600 bin oy kullanıldı.

 

Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türkiye Uzay Ajansını ziyaret ederek Altın Örümcek Ödülü’nü  Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'a takdim etti. Törende konuşan Genel Müdür Ertok, Türkiye Uzay Ajansı'nın ülkemiz için büyük öneme sahip olduğunu ve kurulmasının Türksat ailesini çok mutlu ettiğini söyledi. Ertok, "Türkiye Uzay Ajansı'nın topluma bakan yüzü olan internet sitesinin yapımında görev almak bizler için önemli. Ayrıca bu sitenin ödülü alması da bizleri gururlandırdı. Türksat olarak Türkiye Uzay Ajansı'na desteğimiz her zaman sürecektir" dedi.

 

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ise sitenin yapım aşamasında üzerinde çalışma fırsatı bulduklarını ve istenen hale getirebildikleri için mutlu olduklarını söyledi. Sitenin başarısında büyük emeği olan Türksat ailesine teşekkür eden Yıldırım, sitenin hak ettiği bir ödül aldığını ifade ederek, "Gelişmenin sonu yok. Siteyi dinamik bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Konuşmaların ardından Türksat  Genel Müdürü Ertok, TUA Başkanı Yıldırım'a, Altın Örümcek Ödülü’nü  ve Türksat 5A uydusunun maketini takdim etti.