28 Kasım 2020
Genel

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Uluslararası Yazılım Test Yeterlilik Kurulu (ISTQB) tarafından verilen ISTQB Yazılım Test Personeli Sertifikasyonu programında başarı sağlayan Türksat personeli Erkay Kahya ile Ali Ergin’i tebrik ederek başarı belgesi verdi.

Uluslararası Yazılım Test Yeterlilik Kurulu tarafından gerçekleştirilen ISTQB Sertifikasyonu programını başarıyla tamamlayan Türksat personeli Erkay Kahya ile Ali Ergin’e Türksat Gölbaşı Yerleşkesi Şehit Ahmet Özsoy binasında düzenlenen törenle başarı belgesi verildi. Törende konuşan Türksat Genel Müdürü Şen, söz konusu başarının önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Görev arkadaşlarımız hem kendilerine yatırım yapmışlardır, hem de Türksat’a katma değer sağlamışlardır. Özellikle son yıllarda büyük gelişme sağlayan yazılım geliştirme sektöründe test süreçlerinin belirlenmesi ve test sürecinin en iyi şekilde atlatılması büyük önem taşıyor. Bu nedenle arkadaşlarımızın bu sertifikayı alması vesilesiyle kendileriyle gurur duyuyoruz.

Şen, Türksat olarak insan kaynaklarına yapılan yatırıma ve eğitimlere büyük önem verdiklerinin altını çizerek, söz konusu sertifika programının tüm Türksat’a örnek olacağını düşündüğünü vurguladı.

Törende konuşan Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen ise 2019 yılı Aralık ayında Yazılım Geliştirme Direktörlüğü bünyesinde Yazılım Test Personeli Yetiştirme Programı başlattıklarını ve bu programın Genel Müdür Şen tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Söz konusu programa hem birim içinden, hem de farklı birimlerden gönüllü personel alımı yaptıklarını anlatan Yeşilçimen, programın amacının büyük öneme sahip test alanında personel yetiştirmek olduğunu belirterek, “Program kapsamında, Uluslararası Test Uzmanı sınavı yapan ISTQB Sertifikasyonu’nun alınmasını hedefledik, Arkadaşlarımız da bu programa girerek sınavları başarıyla bitirerek, sertifika almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyorum,” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Şen, Erkay Kahya ile Ali Ergin’i tebrik ederek başarı belgelerini takdim etti.