30 Ekim 2018
Genel
Uydu

Türksat’ın stratejik ortaklığında bu yıl 4. Kez düzenlenecek olan uluslararası uydu, yayın ve teknoloji etkinliği Global SatShow & Broadcast Eurasia fuarı 1 Kasım Perşembe günü başlayacak.

Uydu ve yayıncılık sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası firmaların bir araya geleceği fuar programı 3 gün sürecek. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuar programına uydu ve yayıncılık teknolojilerinin değerlendirileceği konferans programı eşlik edecek.

Türksat, EshailSat gibi uluslararası operatörlerin ve uydu operatörleri birliği ESOA’nın yanı sıra, STM, ASELSAN, TUYAD, TRT gibi öncü kuruluşlar da etkinliğe katılım sağlayacak.

Ultra HD 8K yayın

Türksat yeni yayıncılık teknolojilerine öncülük etme vizyonuyla başlattığı Ultra HD 8K yayın teknolojisini fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak.

Ultra HD 8K görüntü teknolojisiyle elde edilmiş İstanbul görüntülerinin yayınlandığı Türksat 8K kanalı, Türksat standından takip edilebilecek.

Fuar programı dışında Ultra HD 8K görüntüleri izlemek isteyen vatandaşlarımız ise, Türksat 3A ve Türksat 4B uyduları üzerinden frekans değerlerini girerek (televizyonlarının desteklediği formatta) Türksat 8K kanalına erişebilecek.