17 Haziran 2021
Bilişim

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Akıllı Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2021, Türksat'ın desteğiyle başladı. Türksat’ın iletişim desteği ile İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Türksat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek ve Bilişim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş katıldı. Etkinlikte Türksat standı yoğun ilgi gördü. 

Bu yıl 8'ncisi düzenlenen, akıllı şehirler, teknoloji, su, çevre ve enerji sektörlerinde karar verici konumunda bulunanları buluşturan ICSG 2021 Ulaştırma ve Altyapı, Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik, Ticaret, Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlıklarının desteği ve Türksat’ın iletişim desteğiyle başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve AUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Esma Dilek’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik iki gün sürecek.

Türksat, etkinliğin fuar alanında da yer alırken, fuarda bilişim, akıllı şehir ve akıllı şebekeler hizmetleri alanında yürütülen faaliyetlerin tanıtımının yanı sıra, katılımcılara yeni haberleşme uydusu Türksat 5A hakkında da bilgi verildi. Fuar alanına Türksat standı büyük ilgi görürken, Türksat’ın hedef pazarlardaki etkinliğini artırmaya yönelik görüşmeler ve toplantılar yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Türksat standını ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş, Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu’ndan bilgi alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.