11 Mart 2022
Bilişim

Kamu Bilişim Zirvesi, “Potansiyelini Bilişim İle Keşfet” temasıyla Antalya’da gerçekleşti. Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, bilişim teknolojilerinin dünya barışına zemin hazırlayacağını söyledi.

Kamuda bilişim üzerine çalışan yöneticiler ve karar vericiler tecrübelerini paylaştığı Kamu Bilişim Zirvesi, 10 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Zirveye, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Dr. Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kolcu, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Kemal Yüksek, yaşadığımız çağa damgasını vuran en önemli unsurun hiç şüphesiz bilgisayar ve iletişim teknolojileri olduğunu belirterek, “ Gelişen teknolojiyle birlikte umudumuz odur ki; bilişim teknolojileri, dünya barışının zeminini hazırlayacak ve insanların hayat standartlarını yükselterek, bu çağa adını yazdıracaktır” dedi. 

Çağımızdaki dijitalleşme kültürünün tüm coğrafyaları etkisi altına alırken, dünyanın en hızlı büyüyen ve ekonomik anlamda dinamik bir yapıya sahip ülkemizi de önemli ölçüde etkilediğini kaydeden Yüksek, “Bu etkileşim ve tekâmül, bir terakkiye dönüşerek, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük Türkiye hedefinin hayata geçirilmesi için Sanal Devlet kurabilme kabiliyetimizi ortaya koyma gerekliliğini zorunlu hale getirmiştir” diye konuştu.