10 Ağustos 2021
Bilişim

 

 Türksat entegratörlüğünde devam eden KKTC e-Devlet çalışmaları kapsamında e-Sağlık Projesi  de başlatılıyor. KKTC’nin sağlık alanında daha kolay, hızlı ve kaliteli bir dijital sağlık altyapısına geçmesini hedefleyen e-Sağlık Projesi için başlangıç toplantısı yapıldı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin e-Devlet altyapısının baştan sona dizayn edildiği örnek dijital dönüşüm projelerinin başında gelen KKTC e-Devlet Program çalışmaları Türksat entegratörlüğünde devam ediyor. KKTC’nin sağlık alanında daha kolay, hızlı ve kaliteli bir dijital sağlık altyapısına geçmesini hedefleyen e-Sağlık Projesi kapsamında proje başlangıç toplantısı yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan, KKTC e-Devlet Yürütme Kurulu Başkanı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener ile KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar’ın başkanlık ettiği toplantıya Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜRKSAT proje ekibi katıldı. Toplantıda e-Sağlık projesinin hedef ve amaçları ile projenin yol haritası hakkında sunum yapıldı.

 

KKTC e-Devlet Yürütme Kurulu Başkanı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Yeldener, Sağlık Bilgi Sistemiyle ilgili ihalenin tamamlandığını, projenin hayata geçirilmesi yönünde ilk toplantının yapıldığını belirterek, “Çok büyük, çok önemli bir proje, en kısa zamanda sonuçlanmasını dört gözle bekliyoruz” dedi. KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar ise sağlıkta verinin önemli olduğuna işaret ederek, projenin hayata geçmesiyle kazandıracaklarına vurgu yaptı.

 

KEİ Ofisi Koordinatörü Cihan, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin her zaman yanında olduğunu, her alanda her desteği sağladığını ifade ederek, e-KKTC programının yürütülen en önemli çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Cihan, KKTC’de e-Devlet çalışmalarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın talimatları bulunduğunu ve bu doğrultuda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜRKSAT ile birlikte çok önemli çalışmaların tamamlandığını, devam eden işlerin de öngörülen zamandan daha hızlı uygulamaya gireceğine inandığını belirtti.