29 Mayıs 2017
Genel

Türksat A.Ş., Ramazan ayının ilk iki günü Priştine’de Kosovalılarla iftarda buluştu. Eyüp Sultan Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar organizasyonuna katılan Türksat, kurulan dev iftar çadırlarında iftar sevincini yaklaşık 2 bin kişiyle birlikte yaşadı. 

Ramazan’ın ilk iftarı için bir araya gelen,  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve ezanın ardından iftar çadırını dolduran Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak Müslümanlar, hep birlikte oruç açtı.

İftar yemeğine Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu, Türkiye ile Kosova’dan kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, iftar yemeği dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türksat olarak Kosova’daki kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 11 ayın sultanı olan bu ayda maneviyatımızın çok yükseldiği günlerde, paylaşmanın bir kat daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık 8 senedir ekmeğimizi Kosovalı kardeşlerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

İftarını çadırda açan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, bütün Ramazan boyunca Kosovalı dostlarla Ramazan sofralarında bir araya geleceklerini ve dostlukları, dayanışmayı pekiştireceklerini belirtti. Ramazan ayının sosyal yardımlaşma, dayanışma ve geleneklerin en güzel örneklerinin sergilendiği ay olduğunu hatırlatan Büyükelçi Kılıç, şöyle konuştu:

Bu bakımdan belediyelerimiz olsun, derneklerimiz olsun, Türkiye’den vakıflarımız olsun onlar da buraya gelerek bu dayanışma geleneğimizin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bu sofralarda biz aşımızı, suyumuzu paylaşıyoruz hep birlikte. Çok güzel bir dostluk sergiliyoruz. Onun ötesinde buradan tüm dünyaya aslında Ramazan’ın o manevi olgunluğunu yansıtıyoruz. O kardeşlik, dostluk mesajlarını buradan veriyoruz.

Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Balkanlar Koordinatörü İskender Yanovalı Eyüp Sultan Vakfı olarak 10 yıldır Kosova’nın 3 farklı bölgesinde çadır kurduklarını anımsatarak, “Ekmeğimizi buradaki kardeşlerimizle paylaştığımız için biz çok mutlu oluyoruz” dedi.

Gecede, 15 Temmuz şehitleri de anılarak, dualar okundu.

İftar programları, Türksat VSAT sistemleri aracılığıyla  http://kosovaiftar.tv/ adresinden canlı olarak takip edilebilmektedir.