07 Kasım 2017
Genel
Kablo

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Türksat A.Ş. ile birlikte yürüttüğü Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Yatırım İzleme Bilgi Sistemi Projesi lansman toplantısı Antalya’da başladı.

Harita Genel Komutanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile 74 il valiliği, 25 büyükşehir belediyesi ve 51 il özel idaresinden toplam 280 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem Canalp, KÖYDES projesinin, Cumhuriyet tarihi boyunca kırsal alan için yapılmış en büyük proje olduğunu vurgulayarak, projeyle birlikte kırsal alana ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Özel İdareler, Birlikler ve Yardımlar Daire Başkanı Sayın Şefik Aygöl ve Harita Komutanlığı Askeri Coğrafya Dairesi Başkanı Albay Abdullah Değer de projede bugüne kadar yapılan ve devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2011 yılında başlatılan proje kapsamında Coğrafi Bilgi Sistemi çalışmaları ile KÖYDES kapsamındaki illerin coğrafi bilgi sistemlerinin merkezde entegrasyonu, izlenmesi ve yönetilmesi çalışmaları hedefleniyor.