07 Eylül 2023
Bilişim

ÖSYM ile Türksat Bilişim arasında bilgi ve iletişim teknolojileri konularında iş birliği yapılmasına yönelik protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Türksat'ın Gölbaşı merkez kampüsünde gerçekleştirilen protokole ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile birlikte ilgili birimlerden yöneticiler katıldı.

İmza töreninde konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “ÖSYM olarak TÜRKSAT A.Ş. ile bilgi ve iletişim teknolojileri konularında iş birliği yapılmasına dair protokol imzaladık. Protokol çerçevesinde oluşturacağımız ortak çalışma ile birçok alanda daha verimli çalışma üreteceğiz. Türksat’ın tecrübesi, ÖSYM olarak bizlere yeni teknolojilere uyum ve geliştirme noktasında büyük katkı sağlayacak. Tecrübe paylaşımınız ve iş birliğiniz sebebiyle teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Türksat Genel Müdürü Ertok ise hemen herkesin ÖSYM sınavlarına girerek bugünlere ulaştığını hatırlattıktan sonra e-Devlet Kapısı ile ülkemizde sağlanan dijital dönüşümü örnek göstererek ÖSYM'nin dijital dönüşümü konusunda da iki kurumun birlikte yol almasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bilişim ürün ve hizmetleri ile uydu ve kablo hizmetleri gibi başlıklarda gerçekleştirilen iş birliği ile verimliliğin arttırılması hedefleniyor.