28 Haziran 2022
Genel
Uydu

Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle güvenlik ve savunma sanayi sektörüne yönelik olarak düzenlenen SEDEC 2022 Fuar ve Konferansı, 28 Haziran 2022 tarihinde ATO Congresium'da gerçekleştirildi. 

Türksat’ın iletişim desteği verdiği etkinliğin açılış töreni, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in açılış konuşmalarıyla başladı.  

Açılış töreninin ardından Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel’in moderatörlüğünde “Güvenlik ve Uzay-Uydu Teknolojileri Paneli” gerçekleşti. Panele TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Selman Nas, Roketsan Genel Müdür Yardımcısı Sartuk Karasoy Airbus Genel Müdür Yardımcısı Bruno Lamarque, QSTC Genel Müdürü Gurvinder Chohan ve Telespazio Ürün Politikaları ve Geliştirme Başkanı Luca Petronzio katılım sağladı.

Anayurt Güvenliği, Sınır Güvenliği, İç Güvenlik ve Savunma Alt Sistemleri konularında ulusal ve uluslararası tüm oyuncuları bir araya getiren SEDEC etkinliğinde, güvenlik, savunma ve uzay sektörleri ile dünyadaki yeni eğilimler ve ihtiyaçlar konuları değerlendirildi.  

Etkinlik, kamudan üst düzey yöneticiler ve uzman personeller ile özel sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.  SEDEC etkinliği 30 Haziran 2022’ye kadar devam edecek.