25 Haziran 2020
Genel

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, “Önümüzdeki yıllarda devreye alınacak 3 yeni uydumuz ve 6 uydudan oluşan filomuzla 3,5 milyar olan kapsama alanı nüfusumuzu 5 milyara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi’ndeki erişim oturumunda konuşan Şen, dijital dönüşümün, ağ altyapısı, kaynakların etkin kullanımı, uygulama katmanı ve iş yapış şekillerinde inovasyon olmak üzere 4 katmandan oluştuğunu söyledi.

Türksat olarak dijitale erişemeyen insanlara bu imkânı sağlamak için gerekli altyapı yatırımlarını yaptıklarını anlatan Şen, Türksat’ın Dünya’da 18’inci uydu operatörü olduğunu belirtti. 

Türksat’ın devletin vatandaşlarına karşı sorumluluklarıyla, özel sektörün hızlı rekabet performansının ortasında konumlandığını anlatan Şen, şöyle konuştu:

İlk bakışta Türksat bir uydu şirketiymiş gibi görünse de Türksat’ın üç ana fonksiyonu var: Bunlar uydu haberleşmesi, bilişim ve kablo yayıncılığı. Kablo alanında 1,3 milyondan fazla aboneye fiber optik altyapı üzerinden hizmet sunuyoruz. Bilişim alanında ise dijital dönüşüme katkı sağlayarak kamu kurumlarına hizmet veriyoruz. Dolayısıyla dijital dönüşüm sadece özel sektör tarafından gündeme getirilecek bir şey değil. Devletin de hizmetlerini vatandaşa götürebilmesi için en ekonomik, en hızlı ve en kaliteli yol. Kamu hizmetlerini vatandaşlara ulaştırmak üzere ihtiyaç duyulan dijital dönüşümün liderliğini ve danışmanlığını yapıyoruz.

Dünya üzerinde internete erişim kaygısı yaşandığını ifade eden Şen, insanların yüzde 43’ünün internete erişemediğini söyledi.

Oturumda Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Murat Emirdağ, Getir Kurucusu Nazım Salur birer konuşma yaptı.