19 Mart 2020
Genel

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını sağlıktan ekonomiye, siyasetten sosyal hayata kadar çok farklı alanlarda etkisini göstermeye devam ediyor. Dünya’nın “yaşam alışkanlıklarını” değiştirdiği bu yeni dönemin Türkiye’de de etkileri gözlemleniyor.

Okullar ve üniversiteler tatile girdi. Salgın nedeniyle evden çalışanların sayısı arttı. Evde internet kullanım oranları ve saatleri değişirken, servis sağlayıcıları yoğunluğa rağmen sorun yaşanmayacağını ve gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

TRT Haber Muhabirine açıklamalarda bulunan Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Şener koronavirüs nedeniyle son dönemlerde internet kullanımının geçmişe oranla arttığını belirterek şunları söyledi:

Şirketimiz haberleşme altyapısı, mevcuttaki abone yoğunlukluları ve kullanım oranları dikkate alınarak, gelecek yıllara ait öngörülerle birlikte, her yıl yenileniyor. Dolayısıyla kullanım yoğunluklarına bağlı olan gerekli çalışmalar önceki yıllarda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Son kullanıcı ve haberleşme altyapısı tarafında, arıza oluşması durumunda en kısa sürede çözüm sağlamak amacıyla gerekli tedbirler teknik ekiplerimiz tarafından alındı. Yaşanan artışın ardından Kablonet altyapısında gerekli ölçeklendirme çalışmalarını yaptık. Herhangi bir sorun öngörmüyoruz.