15 Şubat 2019
Genel

Bakanlık kamu kurumları ve kuruluşları strateji geliştirme birim yöneticilerinin her ay geleneksel olarak katıldığı strateji geliştirme başkanları toplantılarının Şubat ayı (2019)  toplantısı, Türksat ev sahipliğinde Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde yapıldı. 

13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya çeşitli kamu kurumlarından ve kuruluşlarından 80’nin üzerinde davetli katıldı. 

Programın açılış konuşmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, strateji geliştirme birimlerinin birçoğunun Türksat ürünleri kullandığını belirterek “Ortak noktamız olan bu Türksat ürünlerini daha iyi tanımak adına toplantımızın bu ayki kısmını Türksat’ta yapmayı uygun gördük.” dedi. Strateji birimlerinin devlet mekanizmasının mihenk taşı olduğunu söyleyen Yanar, “Projeci ve altyapı hizmeti veren bakanlıklar için geliştirdiğimiz bir yazılımı da bu toplantıda sizlere sunacağız” dedi. 

Program kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projelerinin takip edilmesine yönelik “İZLEM” adlı yazılım hakkında bilgi verildi. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kamu İhale Kanunu Sözleşmeleri’nde yapılan düzenlemeler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantıda ayrıca, Türksat e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörü Ahmet Yapıcı, e-Devlet Kapısı uygulamaları ve yeni yaklaşımlar konularında bir sunum yaptı. 

Program Lagari Hasan Çelebi Müzesi gezisiyle son buldu.