13 Şubat 2019
Genel

İlki geçen yıl İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle Dünya’nın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin ikincisi için geri sayım başladı. Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve “Milli Teknoloji Hamlesi” sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yürütücülüğünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek.

Geçen yıl 550 binden fazla ziyaretçiyle Dünya’nın en büyük ikinci havacılık etkinliği olma özelliği taşıyan TEKNOFEST’in tanıtımı, Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölgesi’nde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu ve Türksat A.Ş. Araştırma Geliştirme ve Uydu Tasarım Direktörü Tayfun Dar’ın yanı sıra paydaş diğer kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Bir milyondan fazla ziyaretçinin hedeflendiği TEKNOFEST İstanbul’a ASELSAN, ROKETSAN, TAI, Baykar, İGA, İsbak, THY, TÜBİTAK, Türksat’ın yanı sıra, AFAD, BMC, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, DHMİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Havelsan, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Sivil Havacılık, STM, TEİ, TR Motor, Turkcell, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Hava Kurumu ve Ulaştırma Bakanlığı destek veriyor.

2 milyon TL’nin üzerinde bir para ödülünün dağıtılacağı etkinlik kapsamında Model Uydu, Uçan Araba Tasarımı, Akıllı Mekânlar Hackatho, İnsansız Sualtı Sistemleri, Roket, Savaşan İHA, Robotik Fetih 1453, Yapay Zekâa, Mini Jet Radyal Kompresör Tasarımı, Sürü İHA, İnsansız Hava Aracı, Efficiency Challenge Robo Taksi, İnsanlık Yararına Teknoloji, Robotik, Turbo Fan Motor Tasarım, Hackİstanbul, Travel Hackathon, World Drone Cup ve Take Off başlıklarında yarışmalar düzenlenecek. Ortaokul, lise, üniversite takımları ve profesyoneller de bu yarışmalara katılabilecek.

Teknoloji yarışmalarına başvurular www.teknofestistanbul.org adresi üzerinden 28 Şubat’a kadar devam edecek. TEKNOFEST yarışmalarına yurtdışından takımların başvuruları da kabul edilecek. Yarışmacı takımlara malzeme desteği ve teknik danışmanlık da sunulacak. Festivalin akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.