31 Ağustos 2023
Genel

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. TEKNOFEST’in Ankara ayağında Türksat, yeni projeleri ve Türksat Çocuk Kulübü ile yerini aldı. 

Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenen ve 3 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek olan etkinlikte Türksat, A-4 numaralı standında yerli ve milli sistemlerini sergiledi. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest’in ilk gününde Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çöllüoğlu, Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel ve Bilişim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş katıldı. 

Türksat 5B maketlerinin yanı sıra birçok atölyeye ev sahipliği yapan Türksat standı, TEKNOFEST’in ilk gününde en fazla ilgiyi gören standların başında geldi. Türksat, festivaldeki 300 metrekarelik dev standıyla teknolojiye ve uzaya meraklı gençleri "Uzay Koridoru", "VR Türksat Uydu ve Uzay Turu" ile "Öğrenme Tabanlı Test Oyun Alanı"yla buluşturdu. 

Türksat Çocuk Kulübü de ilk kez çocuk ziyaretçilerini özgün formatıyla karşıladı. Kulüpte çanta boyama ve maket atölyelerine katılan çocuklar, kendi adlarına düzenlenen katılım belgelerine sahip oldu. Türksat standındaki "Uzay Koridoru" ise farklı bir atmosferle miniklerin hafızalarına kazınacak önemli bilgiler sundu. Hazırlanan "VR Türksat Uydu" sanal gerçeklik turu ile minikler Türksat uydularını uzayda görme ve tanıma fırsatı elde etti. 

- Uyduların dev maketleri sergilendi 

Türksat ayrıca, uydularının dev maketleri ile yerli ve milli anten ailesi olan askeri sınıf PeycOn uydu antenini sergiledi. Gerçeğinin bir kopyası olan 14 metrelik dev Türksat 4B uydusu da TEKNOFEST 2023'te teknoloji meraklılarıyla buluşturuldu.