28 Eylül 2023
Genel

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü durağı İzmir oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde öncülüğünde düzenlenen Teknofest İzmir’de Türksat, A-15 numaralı standında yerli ve milli ürünlerini sergiledi. Festivale, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Kablo Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Selami Söğüt, Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel ve Türksat Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu katıldı.

Öğrencilerin ve vatandaşların çok yoğun ilgi gösterdiği Türksat standında, Türksat Çocuk Kulübü ikinci kez çocuk ziyaretçilerini ağırladı. Çocuklar, kulüpte çanta boyama ve maket atölyelerine katıldı. Türksat, teknolojiye ve uzaya meraklı gençleri "Uzay Koridoru", "VR Türksat Uydu ve Uzay Turu" ile "Öğrenme Tabanlı Test Oyun Alanı"yla buluşturdu.

Statik alanda sergilenen devasa Türksat 4B maketi ve eğlenceli Kahoot Bilgi Yarışması Türksat standında vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

27 Eylül 2023 tarihinde İzmir Çiğli Havalimanı'nda başlayan Festival 1 Ekim’e kadar devam edecek.  Festivalde teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, “Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri yer alacak.