24 Eylül 2018
Genel

T3 Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest etkinliği sona erdi.

Öğrencilerin ve vatandaşların çok yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Türkiye’nin teknoloji alanında önde gelen 100’ün üzerinde firması katıldı. Ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde 14 farklı kategoride yapılan yarışmalarda 750 takım ve 2000’in üzerinde öğrenci yer aldı.

Türksat A.Ş. tarafından Teknofest etkinliği kapsamında düzenlenen 37 takımın başvuruda bulunduğu Model Uydu Yarışmasını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden yarışmaya katılan ULAK takımı kazandı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Dört gün boyunca devam eden etkinliklerde yarışmalar, uçak gösterileri, konserler, sergiler, konferans ve seminer programları da gerçekleştirildi. Türksat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taha Koç, Siber Güvenlik paneline konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, paydaş sunumlarının yapıldığı son günde Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörlüğü personeli Nejat Döğer tarafından Türksat sunumu yapıldı.

Teknofest sergi alanına kurulan Türksat standında Türksat 4B haberleşme uydusu ve Proton Roketi maketleri ile ziyaretçiler uyduların uzaya fırlatılma süreci ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, gemilerde internet hizmeti için kullanılan ve Türksat uyduları üzerinden çalışan Ka-Bant SOTM anten sistemi ile Ka-Bant mobil internet sistemi ziyaretçilere tanıtıldı.