01 Eylül 2020
Genel

Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulunun ikinci toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşti. 

Toplantıya Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcısı İbrahim Şenel, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ö. Fatih Sayan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü İsmail Tüzgen ve Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen ile Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen, Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Küpcü ve Uzman Çiğdem Güngör katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, düzenlenen ikinci toplantıda yaptığı konuşmada coğrafi bilgi altyapısı yoluyla günlük hayatın akışını değiştirebilecek sistem çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Ülkemizin her bir noktasındaki parsel ve binalara ait verileri, tarım potansiyeli, doğal kaynaklar ve üretim faaliyetlerine ilişkin bilgileri, okunması kolay haritalarla kullanıma açıyoruz.” dedi.

Türksat Genel Müdürü Şen ise kurula “GÖKTÜRK-1 Uydu Görüntülerinin Dağıtım Hakları ve Sunulabilecek Katma Değerli Ürün ve Hizmetler” başlıklı bir sunum yaptı.