10 Kasım 2021
Genel

Türksat AŞ, 30 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Saha Expo’da 5. Nesil uydularının yanı sıra milli ve yerli PeycON ailesi antenleri ile savunma sektörüne yönelik kabiliyetleriyle yerini aldı.

Türksat AŞ, savunma, havacılık, denizcilik ve uzay endüstrisinin yerli üretim potansiyelini dünyaya açma amacıyla düzenlenen SAHA Expo’da yerli ve milli ürünleriyle yerini aldı. Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı'na savunma sektörüne yönelik kabiliyetleri ve ürünleriyle katılan Türksat AŞ, fuarda 2021 yılında hizmete alınan Türksat 5A ve bu yıl sonunda uzaya gönderilecek Türksat 5B uyduları ile ortaya çıkacak kapasitesine yönelik satış, tanıtım faaliyetleri ile işbirliği görüşmeleri de gerçekleştirdi. Savunma, deniz, havacılık ve uzay sanayisindeki en gelişmiş teknolojilerin sergilendiği fuarda, bölge ülkelerdeki savunma sektöründe fırsatlarını değerlendirecek olan Türksat AŞ, Fuar süresince Türksat’ın yerli ve milli PeycON ailesi antenlerinden HidrON, TerrON, MicrON ve AerON’u tanıtacak ve uydu haberleşmesi alanında yürütülen milli ve yerli faaliyetlere yönelik tanıtım yapacak. Fuarda, bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Turksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler de gerçekleştirilirken 4 gün sürecek fuarda bir dizi toplantı da planlandı.

SAHA Expo etkinliği süresince Türksat’ın 5A ve 5B uydusu ile güçlenen uzay segmenti hizmetleri sektör temsilcilerinin ve ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya devam edecek. Saha Expo ile Türksat, özellikle savunma sektörüne yönelik olarak Ar-Ge faaliyetleri devam eden ürünlerinin yanı sıra yerli ve milli olarak yakın zamanda üretimine başlanması planlanan ürünleriyle ilgili tanıtım faaliyetleri de gerçekleştirecek.