10 Nisan 2023
Genel

Türksat, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi arasında “Sektör Kampüste” iş birliği protokolü imzalandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan, "Sektör Kampüste" Projesi Tanıtım Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın himayelerinde gerçekleşti. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, milli teknolojilerin geliştirilmesi konusunda sanayi alanında birçok projeyi gerçekleştirdiklerini dikkat çekerek, söz konusu projenin de genç insan kaynağının yetiştirilmesi noktasında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan Varank, projede yer alan ve Türkiye'de alanındaki en güçlüsü seçilen şirketlere teşekkür etti.


Üniversite sanayi iş birliğiyle eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştirme amacıyla başlatılan proje kapsamında Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı arasında Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu'nun şahitliğinde  “Sektör Kampüste” iş birliği protokolü imzalandı. Sektör Kampüste” iş birliği protokolü törenine Türksat adına Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok'un yanı sıra İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çöllüoğlu, İnsan Kaynakları Direktörü İmge Buşra Açıksöz, Ürün Yönetim Uzmanı Aydın Zaim ile İş Gelişdirme Uzmanı Mustafa Murat Gencel katıldı.

Yeni yetkinlikleri destekleyen derslerin açıldığı ve uygulandığı program ile Türksat, ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında projede yer alan 20 üniversitede uygulamaya yönelik ders içerikleri oluşturarak profesyonel uzmanlar aracılığıyla dersler verecek.