25 Haziran 2015
Genel

20 Ocak 2015 tarihinde bazı ulusal yayın organlarında Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile ilgili haberler yayınlanmıştır. Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

20 Ocak 2015 tarihinde bazı ulusal yayın organlarında Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile ilgili haberler yayınlanmıştır. Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Türksat’ın, vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı sağlamak üzere, gerçekleştirdiği hizmetlerden biri olan Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uydu TV yayınları için manuel kanal aramanın sona erdiği bir dönem başlamıştır. TKGS uyumlu uydu alıcıları aracılığıyla uydu yayınları otomatik olarak güncellenmekte ve saniyeler içinde kanal listesi oluşturabilmektedir.

TKGS ile izleyiciler, yayın parametrelerini takip etme zahmetinden kurtulmaktadır. Bütünüyle kullanıcı dostu olan sistem, TV yayınları izlenirken veya uydu alıcısı “stand-by” konumundayken de arka planda kanal bilgisini güncelleyebilmektedir.

TKGS sisteminde “otomatik”, “esnek” ve “kapalı” olmak üzere 3 farklı kullanım modu yer almaktadır. Esnek modda kullanıcının yaptığı kanal sıralama değişiklikleri korunarak güncelleme devam ettirilir. Böylece kullanıcının kendi oluşturduğu kanal listesi kesinlikle bozulmaz. Eğer kullanıcı, yeniden “otomatik” güncelleme modunu seçerse kanal sıralaması o zaman değişebilir. Esnek kullanım özelliği, Türksat’ın onay verdiği TKGS uyumlu uydu alıcılarında yer alması gereken teknik bir gereksinimdir.

TKGS uyumlu (marka ve model) cihazlar, web sitemizde düzenli olarak duyurulmaktadır (http://www.turksat.com.tr/tr/tkgs). Bu markaların dışında, Türksat onayı olmaksızın, piyasada “TKGS uyumludur” şeklinde satılan cihazlarda TKGS’nin tüm özellikleri sağlanamamış olabilir. Bu tür cihazlar, Türksat’ın sorumluluğunda değildir; bununla birlikte, TKGS markasını izinsiz kullandığı tespit edilen firmalarla ilgili olarak hukuki tedbirler alınmaktadır. Uydu alıcısı satın alacak kullanıcıların, web sitemizden duyurulan TKGS uyumlu uydu alıcıları tercih etmesi tavsiye edilir. 

Basınımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.