22 Mart 2022
Uydu

Türksat AŞ, Türkiye'nin uydu alanında faaliyet gösteren firmaları TUSAŞ ve PROFEN ile birlikte katıldığı Satellite 2022 fuarı kapsamında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu'nda resepsiyon düzenledi.

Dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getiren Satellite 2022 Fuarı, 22-24 Mart 2022 tarihleri arasında ABD’nin başkenti Washington’da düzenleniyor. Sektörün en önemli oyuncularının bir araya geldiği fuarda Türksat, uydu ve uydu altyapı sistemleri alanında geliştirdiği çözümlerle trilyon dolar büyüklüğe sahip sektörden daha büyük pay almayı hedefliyor. Türksat, fuara bu yıl yaz aylarında hizmete girecek olan Türkiye’nin en güçlü uydusu Türksat 5B’nin gücüyle  Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON, TerrON ve AerON’un yanı sıra sırtta taşınabilir Manpack çözümü MicrON ile yerini aldı.

Türksat AŞ, Satellite 2022’ye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve PROFEN firmaları ile birlikte katılırken, fuar kapsamında üç firmanın ev sahipliğinde Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu'nda resepsiyon verildi. Resepsiyona firmamız adına Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok, Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörü Kazım Efendioğlu, Uydu Hizmetleri Kurumsal Çözümler Direktörü M. Fuat Eroğlu, Kurumsal İletişim Direktörü Dr. R. Ruşen Kömürcü ile Uydu Hizmetleri Pazarlama Uzmanı Nejat Döğer katıldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, burada yaptığı konuşmada, uydu teknolojisinin önemini vurguladı. Türk firmalarının Satellite 2022 Fuarı kapsamındaki iş birlikleri ve diyaloglarının uydu teknolojisini geliştireceğini belirten Mercan, bu teknolojilerin barışçıl amaçlarla kullanılmasını tercih ettiklerini dile getirdi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ise uzay endüstrisindeki tüm gelişmeleri görüşmek üzere her yıl Washington'da bir araya geldiklerini belirtti. Fuar kapsamında düzenlenen resepsiyonun geleneksel hale geldiğine işaret eden Ertok, tüm ortakların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını aktardı.