05 Aralık 2017
Bilişim
Genel

23. Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Fuarı (Bakutel) Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı. Türksat A.Ş.’nin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen iletişim operatörlerinin yer aldığı Türkiye standı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıldı.

Bakan Arslan'ın yanı sıra açılışa Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç katıldı. Azerbaycan Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Ramin Guluzade ile yerli firmaların stantlarını gezen Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldı.

Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakutel’in gelenekselleşen önemli bir etkinlik olduğunu ve fuara Türkiye’den her yıl katılım sağlandığını ifade etti.

Türk şirketlerinin özellikle bilgi ve iletişim sektöründe bölgesel olarak çok değerli hizmetler vermeye başladığını belirten Arslan, Bakutel’e 10’un üzerinde Türk şirketinin katıldığını bildirdi.

Türkiye’nin e-Devlet Kapısı hakkında bilgi veren Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye e-Devlet Kapısı platformu 35 milyon kullanıcıya varmış durumda. Aylık 120 milyona yakın işlem yapılıyor. Verdiğimiz hizmet türü de yaklaşık 3 bine erişmiş durumda. Türkiye’deki bütün şirketlerin yaptığı işleri düşündüğünüzde bunların sadece Türkiye’de kalmayıp Dünya’nın her yerine yaygınlaştırılması lazım. Şirketlerimizin diğer şirketlerle olan farkını görünce gerçekten memnun oldum. Çok başarılı sonuçlar alınacak.” 

Aliyev Türksat Stantında

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Bakütel fuarında Türksat Stantını ziyaret etti. Türksat Genel Müdürü Şen tarafından karşılanan Aliyev, Türksat faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından günün anısına  hatıra fotorğafı çekildi.