25 Haziran 2015
Genel

Uluslararası uydu operatörü Türksat A.Ş., Dünya’nın en önemli bilişim etkinlikleri arasında yer alan CeBIT Hannover 2015 fuarına katıldı.

16 Mart 2015 Pazartesi günü Çin Halk Cumhuriyeti partnerliğinde kapılarını ziyaretçilerine açan fuarda Türksat, 13. salondaki C34 no’lu standıyla fuardaki yerini aldı. 70 ülkeden 3 bin 400 firmanın katılım gösterdiği fuarda Türkiye’den 6, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden  (KKTC) 4 firma yer aldı. Uydu haberleşme hizmetleri ve bilişim alanında yürütülen faaliyetlerin tanıtımının yapıldığı Türksat standında, ayrıca e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) hizmetleri fuara katılım gösteren ve Türkiye dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak anlatıldı.

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu’ndan firma stantlarına ziyaret

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, fuarın ilk günü Türk stantlarını gezdi. Firma yetkililerinden ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi alan Karslıoğlu’na, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ve Ticaret Ataşesi Kudret Ceran eşlik etti.

Türk firmalarının teknolojik alanda kaydettiği ilerlemelerden dolayı gurur duyduklarını belirten Karslıoğlu, “Geçen senelere göre daha az firmanın katıldığını görüyoruz. Ama bir taraftan da daha yüksek nitelikli firmalar var." değerlendirmesinde bulundu.

e-Devlet şifresi dağıtıldı

e-Devlet Kapısı’nın altyapısını hazırlayan ve işletme görevini yürüten Türksat, fuarda Hannover konsolosluğu işbirliğiyle e-Devlet Kapısı şifresi dağıttı.

Her yıl yaklaşık 100 ülkeden çoğu işadamı yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Türksat standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.