18 Kasım 2015
Bilişim
Genel

Türksat A.Ş. Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, “Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü” dolayısıyla ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya CBS Günü 2015 Zirve ve Sergi Etkinliğine katıldı.

18-19 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşen zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen başta olmak üzere coğrafi bilgi sistemleri konusunda uzman çok sayıda bürokrat ve akademisyen katılım sağladı.

Bakan Güllüce zirvede yaptığı konuşmada insanların ve şehirlerin yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan akıllı kent çözümlerinin önemine işaret ederek, “Günümüzde marka şehirlere ulaşmanın yolu, akıllı altyapılardan geçiyor” dedi.

Türkiye’de ulusal coğrafi bilgi sistemini kurma çalışmalarının 2003’te e-Dönüşüm Türkiye Projesi Kısa Dönem Eylem Planı kapsamında başlatıldığını hatırlatan Güllüce, konuşmasına şu şekilde devam etti:

2011'de AB uyum sürecinde ülkemiz adına Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kurulması görevi bakanlığımıza verilmiştir. Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi altyapısının kurulması ile çalışılabilir coğrafi veri standartları belirlenerek e-devlet uygulamalarının yaygınlaşması sağlanacak ve vatandaşa verilen hizmetin niteliği ve niceliği arttırılacaktır.

CBS operatörü ve CBS uzmanı ulusal meslek standartları yeterliliğini hazırlamak üzere çalışmalara başlandığını ve hazırlanan taslağın kamuoyuna sunulduğunu belirten Güllüce, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Ülkemizde kamu sektörü ve özel sektörde iyi eğitimli en az 15 bin kişiye istihdam sağlamayı ve CBS projelerinde çalışabilecek personel yetiştirmeyi de umut ediyoruz. Dünya CBS Günü ile coğrafi bilgi teknolojilerinin çok daha verimli kullanımını amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçte kentlerin akıllandırılmasını bekliyoruz."

Bakan Güllüce Türksat standını ziyaret etti

TürksatGlobe hizmetlerinin ve projelerinin tanıtıldığı Türksat standını ziyaret eden Güllüce’yi Prof. Dr. Gül karşılayarak hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Türksat standında katılımcılara TurksatMaps web sayfasındaki uydu görüntüleriyle hazırlanan posterler hediye edildi.