08 Eylül 2021
Uydu

Türksat, ABD’nin başkenti Washington’da Gaylord National Convention Center’da düzenlenen Satellite 2021 Fuarı’na Türksat 5A ve Türksat 5B’nin de gücünü arkasına alan PeycOn ailesi uydu antenleri ile katıldı. Türksat’ın TUSAŞ ve Profen ile birlikte katıldığı standın açılışını ise Washington Büyükelçisi Murat Mercan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptı.


Türksat ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2021’e; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türksat Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok, Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel,  Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörü Dr. Süleyman Kuzu ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Ruşen Körümcü ile çıkartma yaptı. Bu yıl hizmete giren Türksat 5A başta olmak üzere dört aktif uydusunun desteği ile fuarda yerini alan Türksat’ın TUSAŞ ve Profen ile birlikte katıldığı standının açılışı Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Azerbaycan Washington Büyükelçisi Khazar İbrahim, KKTC Washington Büyükelçisi  Mustafa Lakadamyalı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan tarafından yapıldı.

Türksat, hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri HidrON ve TerrON’un yanı sıra Manpack anteni MicrOn ile fuarda yerini aldı. Satellite 2021’de uydu haberleşmesi alanında yürüttüğü faaliyetlere yönelik tanıtımını yapan Türksat ayrıca, bu yıl hizmete giren beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve yine bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik anlaşmalar da gerçekleştirecek. Program kapsamında Türksat, özellikle yerli ve milli ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak, faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimini yeni projelerle ülke sınırları dışına taşımayı planlıyor.