06 Ekim 2021
Genel

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, teknoloji şirketleri, üniversiteler ve  tedarikçi firmaların katılımıyla 6-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Fuar açılışına, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, çeşitli il ve ilçelerin belediye başkanları ile oda ve borsa başkanları katıldı.

Fuar programı ile eşzamanlı olarak düzenlenen konferans programında Türksat A.Ş. Bilişim İş Geliştirme Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu konferans kapsamında düzenlenen Akıllı Şehirler panelinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AUS programının detaylarını anlattı.

Ayrıca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen belediyelerin bilgi işlem yetkilileriyle Türksat standında akıllı şehir, akıllı ulaşım, siber güvenlik, veri merkezi ve e-Devlet hizmet entegrasyonu konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.