03 Kasım 2021
Genel

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, RTÜK tarafından hazırlanan hazırlayıcı eğitim programında katıldı.  Dijital dönüşümde iletişim ağının sürdürülebilir, hızlı ve güvenli olmasının önemine değinen Ertok, TÜRKSAT olarak Türkiye’nin elektronik devlet uygulamalarının güvenliğini de başarıyla sağladığını kaydetti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yayıncılık üzerine her konunun ele alındığı hazırlayıcı eğitim programı RTÜK Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programın konuğu uydu, bilişim ve kablo hizmetleri alanında öncü kurum olan TÜRKSAT A.Ş’nin Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok oldu. Programda uzman yardımcılarına TÜRKSAT ve değişen yayın teknolojilerini anlatan Ertok, Dijital dönüşümde iletişim ağının sürdürülebilir, hızlı ve güvenli olmasının önemli olduğuna değinerek, TÜRKSAT olarak Türkiye’nin elektronik devlet uygulamalarının güvenliğini de başarıyla sağladığını kaydetti.  TÜRKSAT’ın faaliyet alanlarından söz eden Ertok ses, veri, internet, TV ve radyo yayıncılık hizmetlerinin yanı sıra, karasal altyapının olmadığı bölgelerde  yayın kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik esnek çözümler ürettiklerini aktardı. Değişen yayın teknolojileri ile birlikte e-uydular üzerinden televizyon ve radyo yayınları sağladıklarını aktaran Ertok sözlerine şöyle devam etti:” Teleport hizmeti veriyoruz. TV kanallarının uplink yapacak imkanı olmadığı için  yayınlarını bizlere ilettikten sonra biz uplink yapıp yayınlıyoruz.Türksat kanal güncelleme şeklinde bir program geliştirdik. Yeni bir kanal geldiğinde bu program direk olarak ekleme yapıyor. Data hizmetleri sunduğumuz birçok hizmetimiz var. Veri güvenliği kamu kurumlarının e dönüşüm projeleri gibi faaliyetleri yürütüyoruz.”

Türksat 5B 2022’de hizmete girecek

5B uydusunun önümüzdeki yıl hizmete gireceğini, uydu teknolojilerindeki yeni gelişmelerle yayıncılık trendlerinin değişim gösterdiğini, dile getiren Ertok, yayıncıların kodlama formatları ve video yayıncılık formatlarının gelişmesiyle artık daha iyi bir yayıncılık yapabildiklerini aktardı.İnternet hizmetleri hakkında da bilgiler kaydeden Ertok, tüm Türkiye’ye internet erişimi sağlamak istediklerini belirtti.

Konferans RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Ertok’a plaket takdimi ve Ertok’un Başkan Şahin’e 5 B uydusu maketi hediye etmesiyle son buldu.