27 Ekim 2020
Genel
Uydu

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, teknoloji yarışında yer alması gereken Türkiye’nin, özellikle uzay teknolojileri alanında ciddi gayret gösterdiğini belirterek, Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydularının, Türkiye’nin hem uzaydaki gücünü hem de haberleşme kabiliyetini artıracağının altını çizdi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Kamu-BİB’23 ve BİMY’27 Bütünleşik Etkinliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ana Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile alanlarında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, “2. Vizyon Kamu Sektör Buluşması” başlıklı oturumda konuşan Türksat Genel Müdürü Şen, Türksat olarak uzay, uydu ve bilişim teknolojileri gibi stratejik alanlarda önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir yandan uydu ekosisteminin yerlileştirilmesi ve milli uydu ekosisteminin geliştirilmesi için çalışırken, diğer yandan uydu, uzay ve bilişim teknolojileri altyapılarının kurulmasına ve küresel pazarlara açılmaya yönelik önemli adımlar attıklarını anlatan Şen, büyük atılımlarla uydu haberleşme alanında bölgesinde lider bir şirket hâline geldiklerinin altını çizdi.

Türksat Yazılım Geliştirme Direktörü Ahmet Savaş ise “Yeni Normalde CIO ve CDO bakışıyla Yapay Zekâ” başlıklı oturuma katılarak bir konuşma gerçekleşirdi.