27 Temmuz 2023
Genel

Dünyadaki ilk dört savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 16. kez kapılarını açtı.   

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük savunma sanayii buluşmalarından olan IDEF, 25 Temmuz’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarda Türksat stant katılımcısı olarak yer aldı.

Fuarın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat Genel Müdür Yardımcıları Dr. Selman Demirel ve Ahmet Savaş ile üst düzey yabancı konuklar başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı yetkili katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajla katılım sağladığı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, bu yıl 55 ülkeden 1.461 firmayı bir araya getiriyor.

En yeni ürünler ilk kez görücüye çıktı

IDEF'te önceki yıllarda olduğu gibi Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen birçok ürün ilk kez sergileniyor. Daha önce geliştirilen çeşitli ürünlerin de yeni versiyonları fuarda tanıtılıyor. Fuarda, şirketimizin uydu filosu ile uydu üzerinden sağlanan hizmetler de sergileniyor.

IDEF kapsamında yerli ve yabancı resmi heyetler, katılımcı firmalar arasında çeşitli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Türk savunma sanayisinin gündeminde bulunan önemli projelere ilişkin sözleşme imzalanacak.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 28 Temmuz'da sona erecek.