02 Eylül 2016
Genel

Türkiye NATO Boru Hattı Sistemi’nin işletme, bakım ve muhafazası görevini yürüten Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığının bilişim alanında ihtiyaç duyduğu bilişim hizmetlerine çözüm üretebilmek amacıyla Şirketimiz Türksat ile ANT Başkanlığı arasında Temmuz 2016’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu kapsamda, Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörlüğü tarafından sunulması planlanan İletişim Altyapısı projesinde gerekli ön çalışmalar ve analizler tamamlandı.

ANT Başkanlığı ve yurt geneline yaygın taşra teşkilatları arasında tesis edilecek internet ortamına kapalı ve güvenli intranet devreleri ile internet devreleri vasıtasıyla çok noktadan çok noktaya erişim hizmetinin sunulmasını düzenleyen ANT İnternet ve İntranet Ağı Hizmet Sunumu Sözleşmesi, 01.09.2016 tarihinde Türksat A.Ş. Genel Müdürlüğünde Türksat Genel Müdürü Sn. Cenk Şen, ANT Başkanı Sn. Muharrem Zeki Çitçi ve ANT Bilişim Teknolojileri Dairesi Başkanı Ökkeş Çirçir'in katılımlarıyla imzalandı.