26 Aralık 2016
Genel

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödülleri sahiplerini buldu.

Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükeşi katıldı.

Türksat, “iletişim hizmetleri” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü Türksat Genel Müdürü Şen, Başbakan Yardımcısı Canikli’den aldı.

Şen, ödülü 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’cülerin şehit ettiği çalışma arkadaşlarına ithaf ederek, “Ülkemiz için yarattığımız değerden ve bu değer ile aldığımız birincilik ödülünden dolayı onur duyduk” diye konuştu.

“Şehit arkadaşlarımız sayesinde yayınlarımız kesilmedi”

Türksat’ın, Türkiye’nin iletişimi bakımından ciddi bir görevi yerine getirdiğini belirten Şen, vatandaşın ihtiyaç duyduğu doğru veriye ulaşması için darbe girişimi gecesinde de çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Kahraman çalışanlarıyla Türksat’ın görevini aksatmaksızın yerine getirdiğini, arkadaşlarının bu uğurda canlarını feda ettiğini dile getiren Şen, “Şehit arkadaşlarımız sayesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın gösterdikleri liderlikleri ve tüm vatandaşlarımızın birbirine destek olmasını Türkiye’de her eve ilettik. Biz de bununla gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Genel Müdür Şen, Türksat’ın özellikle Türkiye’nin uzaydaki egemenlik haklarını koruma noktasında mevcut kaynakları geliştirmek için çalışmalarına ve yatırımlarına devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

Gelişen Türkiye’nin ihtiyacı olduğu iletişim altyapısını da yeni uydularımızla karşılıyoruz. Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanımızın birçok platformda ifade ettiği gibi iki yeni uydu daha atıyoruz: Türksat 5A ve Türksat 5B. Bir de Türksat 6A milli uydumuzla mevcut kapasitemizi 2020’li yıllarda şu ankinin 2 katına çıkartmayı planlıyoruz.