05 Eylül 2016
Genel
Uydu

ABD’nin Teksas eyaletinde Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Cansat uydu yarışmasının bir benzeri, ilk kez Türksat tarafından gerçekleştirildi.

2-4 Eylül tarihleri arasında, üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında gerçekleşen Model Uydu Yarışmasını, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “IQRASAT” isimli takım kazandı.

Mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme becerisi sağlayan yarışma sonunda, birinci olan IQRASAT takımı üyeleri 2.000 TL tutarında teknoloji marketlerden hediye çeki kazandı.

Yarışmaya, Genel Müdürümüz Cenk Şen ve üst düzey yöneticiler başta olmak üzere, şirketimiz personeli katıldı.

Yarışma tamamlandıktan sonra, Türksat Gölbaşı Yerleşkemizdeki Lagari Hasan Çelebi Müzesi ziyaret edildi ve uzay şartları, uydu tasarımı ve uydu işletmeciliği hakkında sorular cevaplandırıldı. Yarışmacılara, katılım belgesi ve Türksat hediye seti armağan edildi.

Gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerine çok yakın modellemelerin yapıldığı uydu yarışmasının, her yıl tekrarlanması planlanıyor.